BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Rusija preorijentiše svoju ekonomiju na nova tržišta

Putin: Rusija preorijentiše svoju ekonomiju na nova tržišta
28.11.2022. god.

Međunarodna trgovina je u krizi, Rusija preorijentiše svoju ekonomiju na nova tržišta, rekao je Vladimir Putin obraćajući se učesnicima Foruma međuregionalne saradnje Rusije i Kazahstana.

„Međunarodna trgovina je u krizi. Imajući to u vidu, Rusija sprovodi mere velikih razmera da preusmeri svoje izvozno-uvozne operacije na nova tržišta, a radi se na opremanju i poboljšanju efikasnosti novih glavnih međunarodnih koridora: Istok - Zapad i Sever - Jug."


Predsednik je istakao da dve zemlje imaju široke izglede za zajednički rad u različitim industrijama, uključujući i visokotehnološke.

On je takođe podsetio da je Rusija bila i ostala jedan od najvećih investitora u ekonomiju Kazahstana - ukupna investicija se procenjuje na skoro 17 milijardi dolara. Više od 30 velikih investicionih projekata se realizuje u svim ključnim sektorima privrede bez izuzetka, naglasio je Putin.

Predsednik je napomenuo i da je njegov kolega iz Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev prvi put posetio Rusiju nakon reizbora. Putin je ovo putovanje nazvao posebnim. Prema njegovim rečima, ono naglašava prirodu odnosa dve zemlje. Tokajev je svoju posetu takođe nazvao simboličnom i skrenuo pažnju na njen politički značaj.

Ove godine forum se održava u Orenburgu i posvećen je uklanjanju infrastrukturnih ograničenja u međunarodnoj trgovini. U raspravama učestvuju predstavnici vlasti, poslovnih i stručnih krugova. Učesnicima foruma putem video linka obratili su se predsednici dve zemlje.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.


Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti



  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Klimentьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Rusi su samo ušetali“ na teritoriju koju drže kijevske trupe, izjavio je ukrajinski vojnik


Andrej Belousov je istakao potrebu da se smanji birokratija i poboljša blagostanje vojnog osoblja


Ruske trupe su izvršile udare na identifikovane ciljeve u Harkovu, Sumiju i Mirgorodu. Ukrajinske oružane snage su zauzvrat bespilotnim letelicama ponovo napale rafineriju Lukoil u Volgogradu i industrijsku zonu...

Francuski lider je izjavio da EU treba da bude „spremna da deluje“ ako Moskva ode „predaleko“



Ostale novosti iz rubrike »